Fenntartható Energia Akcióprogram

A fenntartható energia akcióprogram /SEAP célja, hogy helyi, település szintű energetikai stratégiát nyújtson az adott településnek és a fenntartható energiaellátási rendszerre vonatkozó javaslatokkal növelje azok ellátásbiztonságát és versenyképességét. Ennek két alapvető eszköze az energiahatékonyság fokozása, azaz energiafogyasztásunk maximális csökkentése az ésszerűség határain belül, jelenlegi életminőségünk megtartása mellett, majd az így kapott fogyasztás kielégítése minél nagyobb arányban megújuló energiaforrások felhasználásával.

SEAP célja, és eszközei:

– Energiahatékonyság
– Napenergia
– Szélenergia
– E-mobilitás
– Fenntartható közlekedés
– Tiszta energiatermelés
– Újrahasznosítás
– Környezettudatosság
– Település szintű energetika
– Fenntartható energiaellátás

A fenntartható energia akcióprogram célok elérésében a lakosság bevonása kiemelt jelentőséggel bír, mivel a fogyasztási szokások alakítói és az energiafelhasználás károsanyag kibocsátásának okozói mi magunk vagyunk, így a lehetőség is nálunk van, hogy előrelépjünk és együtt tegyünk a fenntartható energiaellátásért.

A valódi cél elérésében azonban ez még mindig csak eszköz, hiszen az egy olyan rendszer/élettér megalkotása, mely az élővilág minden értékének megőrzésével hosszútávú boldogulást kínál mindannyiunknak.

SEAP fenntartható energia akcióprogram

SEAP célja

100% megújuló – az elérhető cél

 


Leave a Reply